Sauska Borászat
A Sauska borászati épület-együttes a Villány-borvidéki szőlőbirtokán már majd egy évtizede üzemel, melyben évente 1700-2500 hektoliter bort állítanak elő, hordókban és acél tartályokban érlelik, palackozzák. A bővítés célja a meglévő épület kapacitásának a változatlanul hagyása mellett a szőlőfeldolgozás területének a növelése, a szőlő hűtési lehetőségének a megoldása és a dolgozók szociális helyzetének a javítása. A problémák megoldására épült egy új összetett funkciójú épületszárny, fedett-nyitott feldolgozó térrel, hűthető és fűthető zárt tárolóval és a szükséges kétszintes szociális blokkal. A zárt raktárban lehűtik a szőlőt +5 Celsius-fokra, ugyanitt novemberben a must erjedésekor +25 Celsius-fokra fűtik fel a helyiséget egy ipari hűtő – fűtő géppel. Az alkalmazott építészeti megoldásokkal és anyagokkal a kialakított épületegyüttes kiválóan simul a szőlődombos tájba, a toldás és a meglévő épület megbonthatatlan harmonikus egységet alkot.