Sauska Borászat

  • Sauska Borászat

Sauska Borászat

A Sauska borászati épület-együttes a Villány-borvidéki szőlőbirtokán már majd egy évtizede üzemel, melyben évente 1700-2500 hektoliter bort állítanak elő, hordókban és acél tartályokban érlelik, palackozzák. A bővítés célja a meglévő épület kapacitásának a változatlanul hagyása mellett a szőlőfeldolgozás területének a növelése, a szőlő hűtési lehetőségének a megoldása és a dolgozók szociális helyzetének a javítása. A problémák megoldására épült egy új összetett funkciójú épületszárny, fedett-nyitott feldolgozó térrel, hűthető és fűthető zárt tárolóval és a szükséges kétszintes szociális blokkal. A zárt raktárban lehűtik a szőlőt +5 Celsius-fokra, ugyanitt novemberben a must erjedésekor +25 Celsius-fokra fűtik fel a helyiséget egy ipari hűtő – fűtő géppel. Az alkalmazott építészeti megoldásokkal és anyagokkal a kialakított épületegyüttes kiválóan simul a szőlődombos tájba, a toldás és a meglévő épület megbonthatatlan harmonikus egységet alkot.

ADATOK

Épület neve
Sauska Borászat
Épült
2013
Építés helye
Villány
Alapterület
4780m2

Megrendelő véleménye

„A Merkbau Kft.-vel pályázat útján kerültünk kapcsolatba, amikor kivitelezőt kerestünk a villányi pincészetünk megépítéséhez. A kezdetektől zökkenőmentes volt a közös munka, mert a cég munkatársai nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy megértsék a borászati munkafolyamatokat. Bár az építkezés elején igyekeztünk mindent előre megtervezni, azért kisebb nagyobb változtatási igények a kivitelezés közben is felmerültek, melyeket mindig sikerült közösen megoldani. A legnagyobb kihívás az volt, hogy a munkálatok közepén már használnunk kellett az új épület egyes részeit, mert elkezdődött a szüret. Így nem véletlen, hogy mikor kiderült, hogy a borászat bővítésre szorul, újra a Merkbau Kft-t kértük meg a munkálatok elvégzésére.” Pohl Péter birtokigazgató / Sauska Borászat
ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon sütiket használunk.
Elfogadom