Ezzel a fejlesztéssel látványosan megnövelték a Liszt Ferenc Repülőtér légiáru-kereskedelmi kapacitását

Tavaly augusztus óta dupla kapacitás áll rendelkezésre a BUD Cargo City forgalmi előterén, ahol egyszerre már négy F kategóriájú repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a komplexum fejlesztése:

februárban hivatalosan is átadták azt a 10 000 négyzetméternyi új raktárterületet, amely irodákkal és üzemi infrastruktúrával kiegészülve évi 300 000 tonnára növeli a légiáru kezelő komplexum kapacitását

– írja közleményében a Budapest Airport Zrt.

Mindez 40%-os kapacitásnövekedést jelent, válaszul a cargo területén folyamatosan növekvő igényekre. 2040-re a repülőtér légiáru-központja várhatóan 40 milliárd forinttal járul majd hozzá az ország GDP-jéhez.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett elhelyezkedő Bud Cargo City Handling logisztikai épületének beruházása a Merkbau Zrt. munkájával valósult meg, a projektről legutóbb a bokrétaünnepség alkalmából, 2023. májusában írtunk. A beruházás során 6500 négyzetméteres raktárral, 2000 négyzetméter irodával, valamint élő állatok fogadására is alkalmas, fedett területtel bővült a komplexum.

 

A Merkbau hosszú ideje dolgozik a repülőtér fejlesztésén

A BUD Cargo City folyamatos fejlesztése stratégiai befektetés a Budapest Airport számára. A jelenlegi bővítés tovább erősíti a BUD Cargo City régióbeli elosztóközpont szerepét, és a magyar légiáru-fuvarozási ágazat növekedéséhez is hozzájárul. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a meglévő komplexum a BUD 2020 Fejlesztési Program részeként, a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt. kivitelezésében jött létre és 2019-ben kezdte meg működését a repülőtér infrastruktúrájának és szolgáltatásainak modernizálása érdekében, ezt folytatta a most befejeződött beruházás.