Idén a kiskunhalasi időseket segítette a Merkbau évvégi jótékonysági küldetése

Akárcsak az elmúlt években, az idei karácsonyi ünnepek alkalmából is egy újabb nemes ügyet támogat az immár több mint 30 éves múltra visszatekintő MERKBAU Zrt.: a cégcsoport számára minden évben kiemelten fontos, hogy központja városában, Kiskunhalason találjon támogatásra érdemes intézményt, így idén november 21-én a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ keretein belül működő Idősek Klubjának épületenergetikai fejlesztéséhez járult hozzá 2 millió forinttal.

A felajánlásnak köszönhetően az időskorúak gondozását segítő intézményben egy jelentősebb energetikai felújítás valósul meg, így az összeget többek között az ajtók- és ablakok cseréjére, légkondicionáló berendezés telepítésére és egy korszerűbb kazán cseréjére fogják fordítani.

 

 

Évek óta elkötelezettek a társadalmi ügyek és a fenntarthatóság mellett

A MERKBAU Zrt. évek óta elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás (CSR) területén is, ezért időről időre különféle ügyek mögé áll be támogatóként. A vállalat az elmúlt három évben az évvégi partnerajándékra szánt összeget kiegészítve, egy-egy társadalmilag fontos területet támogatott.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, elsőként 2019-ben, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház számára nyújtottak 3 millió forintos támogatást, amelyet az intézmény a stroke neurológia progresszivitásának emelésére fordíthatott, 2020-ban pedig a fenntarthatóságot helyezték a középpontba, melynek részeként többek között egy napelemparkkal és faültetéssel is hozzájárultak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

Ezt követően a társadalmi szerepvállalás olyan módon került fókuszba a vállalat életében, hogy tudatosan kezdték el megtervezni és szervezni az ehhez kapcsolódó tevékenységeket.
Ennek megfelelően 2021-ben az ünnepi hagyományokat folytatva, ismét egy nemes célra fordították az összeget, és a Merkbau Oktatási Alapítvány számára nyújtottak 1 millió forintos támogatást egy új, iskolai játszótér megépítéséhez.

 

 

A már több mint 10 éve nyugdíjba vonult munkatársaikról sem feledkeznek meg

A cégcsoport tájékoztatásából ugyanakkor az is kiderült, hogy a kiskunhalasi Idősek Klubjának támogatása mellett a cégcsoport rendszeresen igyekszik a saját nyugdíjba vonult munkatásaival is a kapcsolatot tartani:

Immáron több mint 10 éve, minden októberben megtartják a több mint 40 jelenlévő vendég társaságában a Nyugdíjas Találkozót, amelyre szintén Kiskunhalason szokott sor kerülni.

Kiemelték: a fentieken túl továbbra is támogatják a Kiskunhalasi Úszó- és Gyógyúszó Egyesületet, a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar Egyesületet, különböző városi és iskolai rendezvényeket, a jövőben pedig további elképzelésekkel is bővítik a CSR-tevékenységüket.

A cégcsoport mára már Kiskunhalas város és Bács-Kiskun megye gazdaságának egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált, mindemellett az építőipar minden szegmensében jelen van, töretlenül fejlődik, és nemzetközi leányvállalatai által már Németországban és Romániában is egyre bővül tevékenységével.