Fergeteges hangulatú koncerttel indult az év Halason

Az elmúlt évekhez hasonlóan, Újévi koncerttel indult az esztendő Kiskunhalason. A szokásoknak megfelelően, városunk koncertfúvószenekara, a Halas Concert Band lépett színpadra több vendégművész kíséretében. A koncerten mondta el újévi köszöntőjét Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester, valamint itt adták át az Év vállakozója díjat is.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén először új helyszínen, a Dékáni Árpád Szakgimnázium Sportcsarnokában rendezték meg az eseményt. A zenekar egy Csajkovszkij válogatással nyitotta meg az eseményt.

Merkbau kft

 

Ezt követően Fülöp Róbert polgármester osztotta meg újévi gondolatait a jelenlévőkkel. A városvezető az előző ciklus eredményeiről és a település központi szerepéről is beszélt.

– Egy város akkor élhető, ha az emberek belepik a tereket, ha biztonságot, nyugalmat éreznek, ha tudják hol taníttatni gyermekeiket, ha az egészséges életmód feltételei adottak, ha ki tudnak kapcsolódni, de mindenek előtt, ha találnak munkát és tudnak hol dolgozni. Azt jelenthetem a halasi embereknek, hogy munkahelyek sokaságával rendelkezik a város, hogy életerős vállalkozások működnek itt, sőt újak települtek és az utóbbi idők hírei, hogy újabbak érkeznek Kiskunhalasra. Kiskunhalas a biztonság és a bizalom városa. Nyilvánvaló, hogy olyan irányt szabtunk a városfejlesztésnek, ami az itt élőket megfelelően kiszolgálja. De gondoltunk arra is, hogy mások is kedvet kapjanak Kiskunhalasra jönni, mégpedig turisztikai céllal. Ennek megfelelően olyan projekteket valósítottunk meg vagy van folyamatban megvalósításuk, amelyek a halasiak kiszolgálása mellett komoly turisztikai vonzerőt jelentenek. Ilyen projektek a Thorma-galéria, a Bay-gyűjtemény, a Csipkeház, a városháza tornyának látogathatóvá tétele, a szélmalom felújítása, a Bundzsák Dezső Sportközpont folyamatos fejlesztése, a Dósa István birkózócsarnok létrejötte, a tánchagyományok háza építése és a Sóstó fürdő infrastruktúrájának fejlesztése, illetve a tó vízutánpótlásának biztosítása. Olykor hallom, hogy a Halas Hatalmas szlogen túlzó. Én ellenkezőleg gondolom. A feladatok láttán talán még szerény is – mondta a városvezető.

 

Merkbau kft

 

 

Bányai Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte a koncert résztvevőit. Kiemelte az év első kulturális eseményének fontosságát, valamint elismerően beszélt a városunkban megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről.

 

Merkbau kft

Hagyományosan az Újévi koncert keretében kerül átadásra Az év vállalkozója díj. 2020-ban Knáb János, a Merkbau Kft. ügyvezetője kapta a rangos elismerést.

Merkbau kft

 

A díjazottat Torma Szabolcs, a Merkbau Kft. marketing és kommunikációs vezetője méltatta.

– Knáb János több mint három évtizede dolgozik az építőipar területén. Jelenleg, mint műszaki igazgató végzi napi feladatait. A vezető szárnyai alatt működő Merkbau Kft. nem csupán saját régiójában, hanem országos viszonylatban is jelentős vállalkozásként működik. Munkásságát elhivatottság, lelkesedés, a tudatosság, következetesség és a minőségre való törekvés jellemzi. Napi tevékenysége során saját vállalkozása folyamatos fejlesztése mellett fontosnak tartja hazánkban a szakmai érdekképviseletet is, így jelenleg az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének elnökségi tagjaként is dolgozik. Magas színvonalú munkavégzését misem bizonyítja jobban, mint a cég működési évei alatt odaítélt Nívó és Mesterdíjak – hangzott el a méltatásban.

Merkbau kft

A díj átvételét követően Knáb János is mikrofonhoz lépett. Családtagjainak, kollégáinak és a városvezetésnek is köszönetet mondott.

Merkbau kft

Az est hátralévő részében már a zenéé volt a főszerep. A Halas Concert Band színes összeállítással készült évnyitó koncertjére. Komoly- és könnyűzenei darabok váltották egymást.

Merkbau kft

Az első felvonást követő szünetben egy-egy pohár pezsgővel kívánhattak egymásnak boldog újévet a koncert vendégei.

Merkbau kft

A koncert második részében léptek színpadra a vendégművészek. A Kiskun Táncegyüttes tagjai a Széki muzsika című összeállításban vettek részt.

Merkbau kft

A Halas Jazz Band ifjú tehetsége is közönség elé állt. Frank Noémi a zenekar adventi koncertjén mutatkozott be először, nem mellesleg pedig a Halas Televízió Pont Karaokeversenyének 2010-es, második évadát is megnyerte. Ezúttal többek között egy jazz-standardet adott elő.

Merkbau kft

Az est meglepetésvendége a halasi származású Kiss Zoltán trombitaművész, karmester volt. Közreműködésével egy Henry Mancini ikonikus filmzenéiből összeállított egyveleget hallhatott a publikum.

Merkbau kft

A záróprodukció egy klasszikus keringő volt, ahol bizony a közönség aktív részvételére is szükség volt. A zenekari tagok a színpadot elhagyva, felkérték táncolni a lent ülőket. A vastapsot követően felcsendült a Radetzky induló is, ami nélkül nincs Újévi koncert Kiskunhalason. A szervezők bíznak abban, hogy egy év múlva, 2021. január 2-án folytatódik az évnyitó koncertek sora városunkban.

Merkbau kft

(Szöveg és fotó: Halasmédia)