Átadtuk a KITE Zrt. új telephelyét

„Ha Beethoven a zene Mozartja, akkor a KITE a magyar mezőgazdaság Mercedese” – mondta Szabó Levente vezérigazgató pénteken, a KITE Zrt. új telephelyének átadásán, utalva a cég jelentőségére, fejlődésének mértékére és az általuk képviselt minőségre utalva.

Új telephelyre költözött a KITE Zrt. Ennek alkalmából ünnepi eseményt szerveztek. Köszöntőt mondott Szabó Levente vezérigazgató, Markó Csaba régióigazgató bemutatta a létesítményt a meghívott vendégek és a sajtó képviselőinek, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere pedig – a KITE Zrt. és a kivitelező Merkbau Kft. vezetőinek társaságában – átvágta a szalagot.

A KITE Zrt. éppen idén 45 éves, de alközpontok létesítésére és fejlesztésére csak jóval később került sor. Kecskeméten 2001-ben nyitottak telephelyet, melyet azonban mára kinőtt a cég.

Szabó Levente elmondta, a fejlesztést több dolog is indokolta:
– a viszonylag kis raktárkapacitás
– a kis eladótér
– az a portfólió, amit ma a KITE Zrt. képvisel, nem volt bemutatható a nagyközönség, a partnerek számára
– a 2016-os külföldi terjeszkedésnek köszönhetően szükségessé vált egy olyan háttérország megteremtése, mely a műszaki szolgáltatások, az alkatrészek és a gépek szempontjából is bázisként szolgálhat. Elhelyezkedése okán pedig Kecskemét lett ez a bázis.
– a kertészetből élőket, az ebben dolgozókat a cég mindig is fontos partnernek tekintette, őket a régi alközpont már nem tudta volna a megfelelő színvonalon kiszolgálni
A gyors kiszolgálás, az automatizálás és a szolgáltatáscentrikusság, valamint a „középpontban a vevő”-elvnek a szellemében épült az új alközpont.
Miközben Markó Csaba régió igazgató bemutatta az új telephelyet, kiemelte a fejlesztés mértékét és arányait:
– a régi telep 9500 négyzetméteres volt, az új 29500
– a régi raktár 2500 négyzetméteres volt, az új már 3600 négyzetméteres.
– tetőt kapott a szabadtéri fóliatároló és műtrágyatároló, melyek 450 négyzetméteresek.
Az átadón kiemelték, hogy a fejlesztés itt nem áll meg. Tervben vannak további bővítések, fejlesztések is, melyeknek köszönhetően azok a szolgáltatások is hozzáférhetővé válnak a jövőben, amelyek Kecskemét, Bács-Kiskun megye kapcsán eddig nem voltak elérhetők.
A KITE Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú cég. A vállalat egész Magyarország területén jelen van, tevékenységét 5 régióban, 19 alközponttal, nádudvari központtal, továbbá regionális géptelepekkel és kertészeti teleppel (Derecske) végzi.
(Szöveg: hiros.hu; fotók: Banczik Róbert)