Elismerés és megtiszteltetés a Merkbau Kft-nek

A hagyományoknak megfelelően, ma délután a Város napjához kapcsolódva ünnepi testületi ülést rendeztek Kiskunhalason, ahol több rangos díjat is átadott a városvezetés. Kiskunhalas Városért kitüntetést vehetett át Merényi Jakab, Knáb János és Balanyi László, a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. három tulajdonosa, akik tevékenységükkel nagyban hozzájárultak Kiskunhalas város fejlődéséhez, a civil és sportélet lehetőségeinek bővítéséhez és a közösségformálás erősítéséhez.

Az események az Országzászlónál kezdődtek, ahol a bandérium és a városi fúvószenekar tagjai működtek közre a zászlófelvonásban. Ezt követően a jelenlévők közösen vonultak át a Thorma János Múzeumba.
A múzeumba érve a közönség elsőként az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusait hallgathatta meg, majd Fülöp Róbert polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, nagy büszkeség számára, hogy a városi kitüntetések idén is az arra maximálisan méltó személyekhez kerülnek.
Kiskunhalas Város Képviselő-testülete Kiskunhalas Díszpolgára kitüntetést adományozott dr. Bay Miklós és dr. Bay Éva orvos házaspárnak önzetlen adományukért, melyből létrejöhetett az egyedülálló Bay Gyűjtemény.

– Szavakba önteni szinte lehetetlen, amit most érzünk. Nagyon hálásak vagyunk, amiért ez a város a polgárai közé fogad bennünket, ráadásul díszpolgárként. Köszönjük, hogy méltó helyet biztosítanak ezeknek a festményeknek, büszkék vagyunk Kiskunhalasra – mondta elcsukló hangon dr. Bay Miklós.
Kiskunhalas Városért kitüntetést kapott dr. Ván Lajos könyvvizsgáló, a Szilády Áron Társaság tagja, a város pótolhatatlan értékeinek és példaadó személyiségei emlékének megőrzéséért és megismertetéséért végzett közösségi szolgálatáért.
Szintén Kiskunhalas Városért kitüntetést vehetett át Merényi Jakab, Knáb János és Balanyi László, a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. három tulajdonosa, akik tevékenységükkel nagyban hozzájárultak Kiskunhalas város fejlődéséhez, a civil és sportélet lehetőségeinek bővítéséhez és a közösségformálás erősítéséhez.
Az ünnepség a Városháza díszudvarán fejeződött be, ahol Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Fülöp Róbert polgármester felavatta Vajgel Pál festőművész legújabb alkotását, mely egy csempemozaik, ami egy hatalmas halasi csipkét ábrázol.
(Szöveg és fotó: Halas Média Kft.