Nemzetközi díjat nyert a pannonhalmi bencések díszterme

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium tavaly elkészült dísztermét Frankfurtban is díjazták a 2017-es Iconic Awards-on, ahol elnyerte az Iconic Awards 2017 Interior Winner címet.

A multifunkcionális előadótér a Pannonhalmi Főapátság megbízásából épült 2016-ban, a Bencés Gimnázium régi tornatermének átalakításával. Aprólékos tervezési és építési
folyamat eredménye mind az elegáns és barátságos belsőépítészeti kialakítás, mind a szakmai körökben elterjedt vélemény: az ország egyik legkiválóbb kisléptékű kamaraterme valósult meg az iskola falai között, európai szinten is kimagasló akusztikai környezettel.
A díjat a German Design Council adományozza kiemelkedő és innovatív alkotások elismeréseként. A építészeti és dizájn központot azzal a céllal alapították a Bundestag kezdeményezésére 1953-ban, hogy erősítse a magas színvonalú építészet és formatervezés szerepét a gazdasági életben.
A díj elismeri a fontos kortárs fejlesztéseket és a kivételes tervezői teljesítményeket, egyúttal méltó módon kívánja szélesíteni az építészetről szóló kommunikációt, társadalmi párbeszédet.
A díjátadó ünnepség és gálaműsor 2017 októberében lesz a müncheni BMW Welt szervezésében.
(Fotók: Török Tamás)